torstai 5. maaliskuuta 2009

FOTA:lla viimeinkin munaa

F1-tallien yhdistys FOTA teki viimein torstaina ehdotuksen, jota on saatu odottaa liian kauan: F1-sarjan nykyinen pistelaskujärjestelmä pitää pistää vaihtoon.

FOTA haluaisi jakaa jo maaliskuun lopulla Melbournen GP:n voittajalle 12 pistettä, kakkoselle 9 ja kolmoselle 7 pointsia. Sijoille 4-8 kaasuttelevat saisivat pinnoja vanhaan tuttuun tapaan 5-4-3-2-1.

Viime vuonna voittaja palkittiin kymmenellä ja kakkonen kahdeksalla pisteellä, joten mikäli ehdotus menee läpi, osakilpailuvoittaja saa suuremman hyödyn ykkössijastaan viime kauteen verrattuna. Ero on vain yksi vaivainen piste, mutta kehitystä se on sekin. Viime kausien pistesysteemin vuoksi kun ei meinannut syntyä kunnon taisteluja, sillä kakkosena ollut kilpailija ei välttämättä halunnut ottaa riskiä ja yrittää ohitusta kisan johtajasta - pisteitä oli joka tapauksessa luvassa ainakin kahdeksan.

FIA:n maailmanneuvoston pitää vielä hyväksyä ehdotus, jotta uudistus astuisi voimaan Albert Parkissa. Toivotaan, että toimenpide on pelkkä muodollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti